Grönt Te För Viktminskning

Kolla på baksidan av flaskan med många populära bantningspiller och du ser grönt te eller grönt te-extrakt som en av ingredienserna.

Bantningspiller är ofta farliga och packad med andra ohälsosamma ingredienser, men det finns en anledning som de använder grönt te. Grönt te hjälper dig gå ner i vikt. Naturligtvis det brukar vara 20 pounds i en vecka eller andra icke känsla som marknadsföring företag vilja påstå, men grönt te är vetenskapligt bevisat att bränna kalorier och blockerar fettupptag.

Klicka här för att köpa TavaTea från officiella hemsida

Grönt te bränner fett

Mat (inklusive socker och fett) syntetiseras i ett ämne som kallas triglycerider i levern och tunntarmen. Det sedan transporteras i blodet till andra vävnader i kroppen.

Triglycerid används som energikälla för livsuppehållande och fysiska aktiviteter, och är mycket nödvändigt. Problemet uppstår när det finns överskjutande belopp av triglyceriden, eftersom då det förvandlas till fett som därefter orsakar fetma.

Det är där grönt te kommer in. Det innehåller höga halter av polyfenoler som aktiverar det enzym som ansvarar för upplösning överskott triglycerid. I det långa loppet, innebär det att grönt te effektivt aids i bränna fett.

Grönt te innehåller koffein, som är känt för att öka thermogenesis (en biologisk process i bränna kalorier). I en 2007 rapport från den American Journal of Physiology: reglerande, integrativ och jämförande fysiologi, forskarna konstatera att grönt te kan bekämpa minskningen i ämnesomsättningen som vanligtvis följer med viktminskning. Enligt rapportens författare, kan grönt te också hämma effekterna av katekol-O-metyltransferas (ett enzym kända för att utlösa nedbrytning av kemikalier i hjärnan som reglerar aptit).

Klicka här för att köpa TavaTea från officiella hemsida

Grönt te stimulerar ämnesomsättningen och accelererar viktminskning

Grönt te innehåller kraftfulla antioxidanter som kallas catechin polyfenoler som är ansvariga för många av hälsofördelarna med grönt te. En av dem i synnerhet Epigallocatechingallat (eller EGCG för kort), har visat sig stimulera ämnesomsättningen och påskynda viktminskning.

EGCG, tillsammans med koffein i grönt te, stimulerar det centrala nervsystemet och orsakar fett att släppas in i blodet för kroppen att använda som bränsle. Denna process av fett som används för energi kallas termogenes. Det ger extra energi, skjul överflödigt vatten och bidrar också till att bränna kroppsfett.

Även om koffein ensam kan stimulera ämnesomsättningen detta sätt, är det viktigt att notera att forskarna fann att de kombinerade ingredienserna av grönt te var mycket effektivare vid denna process än bara koffein av sig själv.

Klicka här för att köpa TavaTea från officiella hemsida

Grönt te hjälper dig öva längre

Alla vet hur viktig övning är att gå ner i vikt. Det bränner kalorier, ökar din energi och bygger muskler som i sin tur ökar din ämnesomsättning ännu högre. Catechin polyfenoler i grönt te verkar stimulera användningen av fettsyror av levern och muskelceller. Detta därefter minskar andelen att kolhydrater används och ger mer uthållighet och längre träning gånger.

I själva verket ökade en studie med grönt te-extrakt på labbråttor mängden tid djuren kunde simma innan du blir utmattad av så mycket som 24%.

Mer uthållighet betyder mer motion, vilket innebär mer kalorier brände, och det ger alla upp till mer pounds förlorat för dig.

Klicka här för att köpa TavaTea från officiella hemsida

Grönt te är effektiv

Vissa antioxidanter som finns i grönt te tycks ha en “liten positiv effekt” på viktminskning och vikt underhåll, enligt en rapport som publiceras i den Internationella tidskriften av fetma under 2009. I sin analys av 11 studier på grönt te och viktminskning eller vikt underhåll, fann forskarna att grönt te antioxidanter kallas Katekiner kan hjälpa öka ämnesomsättningen.

Fortfarande, den National Institutes of Health (NIH) försiktighet som det inte finns tillräckliga vetenskapliga bevis för att avgöra om grönt te är effektiv för viktminskning. Epigallocatechingallat (en catechin finns i grönt te) kan dock hjälpa måttligt överviktiga människor gå ner i vikt, enligt NIH.

Grönt te är säker

Grönt te är sannolikt säker för de flesta vuxna, kan dricka mer än fem koppar om dagen leda till koffein-relaterade biverkningar (såsom huvudvärk, nervositet, sömnproblem och oregelbundna hjärtslag). Koffein i grönt te kan också förvärra vissa hälsotillstånd, inklusive ångest, högt blodtryck och diabetes.

När bör du använda grönt te?

För de flesta vuxna, kan måttligt ökande intag av grönt te ge lite vikt förlust fördelar utan att orsaka negativa hälsoeffekter. Men för att uppleva betydande viktminskning, är det viktigt att kombinera en hälsosam kost med regelbunden motion (inklusive minst två och en halv timme av måttlig intensitet aerob aktivitet och två styrketräning sessioner per vecka). Om du överväger användning av grönt te kosttillskott (eller något annat naturliga vikt förlust stöd), se till att rådfråga din läkare innan du börjar behandlingen.

Klicka här för att köpa TavaTea från officiella hemsida

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *