зелен чай за отслабване

Проверка на гърба на бутилката на много популярни диета хапчета и вие ще видите зелен чай или екстракт от зелен чай, посочена като една от съставките.

Хапчета за отслабване са често опасни и пакетирани с други нездравословни съставки, но е налице причина те използват зелен чай. Зеленият чай помага да губят тегло. Естествено това няма да бъде 20 паунда в една седмица или други не смисъл, че маркетингови компании като да се твърди, но зелен чай е научно доказано да горят калории и блокира усвояването на мазнини.

Щракнете тук, за да си купя TavaTea от официалния сайт

Зеленият чай изгаря мазнини

Храни (включително захар и мазнини), се резюмира в вещество, наречено триглицериди в черния дроб и тънките черва. Това се извършва след това в кръвта на други тъкани в тялото.

Триглицеридите се използва като източник на енергия за поддържане на живота и физически дейности и е много необходимо. Проблема идва когато има излишък възлиза на триглицеридите, защото тогава тя се превръща в мазнини, което впоследствие води до затлъстяване.

Това е мястото, където идва зелен чай. Тя съдържа високи нива на полифеноли, които активират ензим, който е отговорен за разтваряне на излишната триглицериди. В дългосрочен план това означава че зелен чай ефективно СПИН в изгарянето на мазнините.

Зелен чай съдържа кофеин, което е известно за увеличаване на термогенезата (биологичен процес участват в изгарянето на калории). През 2007 г. доклад от американски вестник по физиология: регулаторни, интегративен и сравнителна физиология, учените твърдят, че зелен чай може да се бори намаляване метаболизма, която обикновено придружава загуба на тегло. Според авторите на доклада зеления чай може също да инхибира действието на катехол-О-метилтрансфераза (ензим, който знае, че предизвикват разпадането на мозъчни химикали, участващи в регулирането на апетит).

Щракнете тук, за да си купя TavaTea от официалния сайт

Зеленият чай стимулира метаболизма и ускорява загуба на тегло

Зеленият чай съдържа мощни антиоксиданти, наречен полифеноли catechin, които са отговорни за много от здравните ползи от зелен чай. Един от тях по-специално, епигалокатехин галат (или EGCG за кратко), е установено да стимулират обмяната на веществата и ускоряване на загуба на тегло.

EGCG, както и на кофеин в зелен чай, стимулира централната нервна система и предизвиква мазнини да се освобождава в кръвния поток на тялото да използва като гориво. Този процес на мазнина се използва за енергия се нарича термогенеза. Тя осигурява допълнителна енергия, хвърля излишната вода и също така помага за изгаряне на мазнините в тялото.

Въпреки че кофеинът сам може да стимулира обмяната на веществата по този начин, е важно да се отбележи, че изследователите открили, че Комбинираната съставки на зелен чай са били много по-ефективни в този процес, отколкото просто кофеин от само себе си.

Щракнете тук, за да си купя TavaTea от официалния сайт

Зеленият чай помага да упражняват по-дълго

Всеки знае колко важно упражнение е да намалите теглото си. Тя изгаря калории, увеличава вашата енергия и изгражда мускулите, което от своя страна повишава метаболизма си още по-високи. Catechin полифеноли в зелен чай изглежда да се стимулира използването на мастни киселини от черния дроб и мускулните клетки. Това впоследствие намалява скоростта, че въглехидратите се използват и дава възможност за повече издръжливост и по-дълго упражнение пъти.

В действителност изследване с екстракт от зелен чай върху лабораторни плъхове увеличава размера на време животните може да плува преди превръщането изчерпани от колкото е 24 %.

Повече издръжливост означава повече физически упражнения, което означава повече изгорени калории, и всичко се добавя до повече килограми, загубен за вас.

Щракнете тук, за да си купя TavaTea от официалния сайт

Зелен чай е ефективна

Някои антиоксиданти открити в зеления чай изглежда да има “малки положителен ефект” върху загуба на тегло и поддържане на теглото, според доклад, публикуван в Международен журнал на затлъстяването през 2009 година. В анализа си на 11 проучвания на зелен чай и загуба на тегло или тегло поддръжка, изследователите открили, че зелен чай антиоксиданти, известни като катехини може да помогне увеличи метаболизма.

Все пак националните институти на здравеопазването (NIH) предупреждават, че няма достатъчно научни доказателства, за да се определи дали зелен чай е ефективен за загуба на тегло. Въпреки това епигалокатехин галат (catechin, открити в зеления чай) може да помогне умерено наднорменото тегло хората да губят тегло, на NIH.

Зелен чай е безопасно

Зелен чай е вероятно безопасен за повечето възрастни, пиене повече от пет чаши дневно може да доведе до свързани с кофеин странични ефекти (като главоболие, нервност, проблеми със съня и нередовен сърдечен ритъм). Кофеинът в зеления чай може да влоши някои заболявания, включително тревожност, високо кръвно налягане и диабет.

Кога трябва да използвате зелен чай?

За повечето възрастни умерено увеличаване на приема на зелен чай може да донесат някои тегло загуба ползи без да предизвиква отрицателни последици за здравето. Но изпитата значителна загуба на тегло, е важно да се съчетаят здравословното хранене с редовни упражнения (включително най-малко два и половина часа на умерен интензитет аеробна дейност и две силата обучение сесии на седмица). Ако сте обмисля използването на зелен чай добавки (или някакви други природни продукти за отслабване), не забравяйте да се консултирате с вашия лекар преди началото на лечението.

Щракнете тук, за да си купя TavaTea от официалния сайт

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *